15 Eylül 2014 Pazartesi

Kaz Dağları

Doğa tutkunlarının ve dağcılık sporuyla uğraşanların en uğrak ve göz alıcı mekanı Kaz Dağları. Sonbahar aylarının yaklaşmasıyla beraber bu aylar da nerde tatil yapsam diye düşününler için farklı bir seçenek Kaz dağları.












Çanakkale ve Balıkesir arasında muazzam derece deki doğa güzellikleriyle adından oldukça çok söz ettiren kaz dağları birçok efsanevi olaya da ev sahipliği yapmıştır.Sarıkız efsanesi en bilinenidir islami bir efsane olma özelliğini taşıyan sarıkız efsanesi türkmen köylerinde farklı farklı anlatımlarla bir çok hikayeye konu olmuştur ayrıca yunan mitolojisin de de önemli bir yere sahip olan kaz dağları ida dağı olarak da bilinir.





3 tepeden oluşan kaz dağlarının en yüksek tepesi 1774 m ile karataş tepesidir.İçin de bir çok su kemeri ve şelaleriyle yürüyüşleriniz de sizlere keyifli anlar yaşatacak bu doğa güzelliği başınızı döndürebilir. kestane,meşe,gürgen ve karaçam ağaçları başlıca bitki örtüsüdür.









Sonbahar yaklaşırken biraz nefes almak biraz da kafa dinlemek istiyorsanız kaz dağları sizler için güzel bir seçenek fırsatınız ve imkanınız varsa hiç düşünmeyin şimdiden çantalarınızı hazırlayın ve anın tadını çıkarın :))))))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder