24 Eylül 2014 Çarşamba

Tarih kokan gizemli yörük köyü



Safranbolu'yu andıran Yörük Köyü, 1997 yılında turizime açılarak koruma altına alındı. Yörük köyü nün her bir karesi  tarihi yapılarıyla turiztlerin ilgisini çeken bir yer haline gelmiş durumda.



450 yıllık 93 safranbolu konağı köyün en eski yapısı olarak bilinmekte,sonrasında sıradan gelen eski yapıda  300 yıllık bir çamaşırhane. İlbahar ve sonbahar da gidilebilecek  popüler duraklardan bir yer haline gelmiş durumda.fotoğraflardan gördüğümüz ve hep merak edilen  Yörük Köyü'ndeki  Safranbolu evlerinin içini gezmek ve  köyün 750 yıllık tarihini ve yörüklerin yaşam tarzını yakından tanımak mümkün.

Rivayetlere göre Safranbolu'ya bağlı Yörük Köyü'nün kuruluşu  750 yıla dayanıyor. Fakat  köydeki en eski ev 450 yıllık. Kültür bakanlığı tarafından Yörük Köyü  1997'de  Kentsel Sit Alanına dahil edildi ve korumaya alındı. Köydeki 93 yapı, kültür varlığı olarak tescillendi.


Yörük Köyü, Safranbolu'nun minyatüre çevrilmiş hali gibi. ev eşyalarını, yöresel giysileri görebileceğiniz kocaman bir açık hava müzesine çevrilmiş harika bir tarihi yaşam yeri.bayram tatili olarak değerlendirebileceğiniz görmeye değer yerlerdir.



,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder